Villa Krila

Talonrakennuspäiväkirja

Ammatinvaihto?

Yleisön pyynnöstä päivitetään taas hiukan. Kantava väliseinä on nyt sitten muurattu. Itse olin tosiaan apupoikana muurarille ja muurari kehui, että nopeasti opin hommat ja ripeästi kahdessa päivässä muurattiin 12 neliötä seinää. Joten pitäisköhän sitä harkita töiden vaihtoa? No ei nyt sentään varsinkin kun joka ikinen lihas on hellänä tiilien kantamisesta. Mutta kivaahan se oli sekotella laastia ja paikkailla rakoja ja timanttilaikalla vetelin tiiliä määrämittaseksi niin nopeasti ettei usko kukkaan! Ja laikkakin pysyi kädessä eikä mennyt kengän läpi, niin kuin moottorisaha.

Pölynimurin putkistonkin sain loppujen lopuksi tehtyä välipohjan osalta. Toivotaan, että se on oikeassa paikassa, että ei ole tulevien seinärakenteiden tiellä. En laittanutkaan sitä suoraan välipohjaan vaan välipohjan alapuolelle höyrynsulkumuovin ja koolauksien väliin, näin putkiston paikkaa voi vielä vähän vaihtaa tarvittaessa. Tosin rasioille menevät ”läpiviennit välipohjassa” pitää olla nyt oikeassa paikassa, koska maanantaina alkaa yläkerran lattian levytys. Välipohjassa on lisäksi nyt viemärit paikoillaan ja yläkerran kuuma- ja kylmävesijohdot alkaa olla asennettuna.

Kävin vielä tekemässä väliaikaisen oven havuvanerista pääsisäänkäynnin kohdalle. Sen verran tarkkaan olin laskenut oven raon, että pitää muutama milli hioa ovea, jotta mahtuu kunnolla kiinni ja lukkoon. Talon toiselle puolelle khh:n ovi täytyy vielä asentaa paikoilleen, niin pysyy toi lämpökin paremmin sisällä.

Nyt on sitten kaikki urakoitsijat valittu, pois lukien piipun pellitys. Yksi sopimus täytyy vielä allekirjoittaa. Näillä näkymin talo on valmis 31.05.2007. Sen jälkeen vielä listotukset ja jotain muuta pientä askaretta ja sitten se kuuluisa piano sisään. Eli kyllä se näyttää juhannussauna lämpiävän kukkulan päällä omassa kodissa. Tai parempi olisi koska nykyinen asunto pitää olla tyhjillään kesäkuun loppuun mennessä…

11 helmikuun, 2007 - Posted by | talon pystytys

2 kommenttia »

  1. Heips

    Vasta tänään löysin nämä sivustot ekakerran. Me muuten rakennetaan täsmälleen samaa taloa laita mailia tuleen jos ehdit olisi kiva vaihtaa kokemuksia.

    kommentti Kirjoittanut Marra Santos | 12 helmikuun, 2007 | Vastaus

  2. Jees. Ei muuta ko tsemppiä rypistykseen.
    Vuosi sitten oltiin samassa pisteessä ja heinäkuussa muutettiin. Taloksi tehtiin Skaala 149 muutoksin tänne Oulun korkeudella. Kyllähän tuo talonrakentaminen on mukavaa vaihtelua ainakin IT-hörhölle… =D

    kommentti Kirjoittanut Marko | 15 helmikuun, 2007 | Vastaus


Jätä kommentti